Openbaar vervoer in Nijmegen in coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Openbaar vervoer in Nijmegen in coronatijd. © Foto: Bert Beelen

Buskaartje mogelijk duurder; coronacrisis kost Gelderse vervoerders al 30 miljoen euro

ARNHEM - Dertig miljoen euro minder inkomsten. Dat is de impact van het verlies van reizigers in het Gelderse openbaar vervoer in tijden van corona. Voor de komende jaren houdt de provincie Gelderland daarom rekening met stijgende prijzen en buslijnen die mogelijk verdwijnen. 

7 reacties

 • Uw Buurman

  8 maanden geleden
  De ambtenaren (6% verhoging in deze sector) snappen niet dat het ook de meest armen zijn in de samenleving die hun buskaartjes kopen.Je ziet in coronatijden de overheid, en 'onafhankelijke' onderdelen er van, totataal niet matigen in hun uitgaven, maar alleen maar honger hebben naar meer macht, kosten en belastingdruk. 
 • Wim

  8 maanden geleden
  Lekker die kostenverhogingen. Ga met het Openbaar Vervoer, want beter voor het milieu. Ja, en straks pakt iedereen weer de auto en groeit de file. Of blijven we videobellen en pakken we de speedpedelec?
 • Mies

  8 maanden geleden
  Echt uitnodigend, nog duurder maken. De vaste klanten de dupe en mogelijke nieuwe duw je weg. Of moet ook hier de burger de klappen opvangen, natuurlijk! Zelfde als met de post. Klagen dat er amper nog brievenbuspost (kaartjes, verjaardagen, kerst) wordt verstuurd, en maar duurder maken die zegel.
 • Nijmegencentrum

  8 maanden geleden
  Dat is de dank die we krijgen door ons aan de regeltjes te houden. En dan ook nog mijn brommer afpakken over 4 jaar pfff
 • Diabeter

  8 maanden geleden
  Wij gaan als consument voor alles extra betalen!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.