Volledig scherm
Twee bussen zijn woensdag in botsing gekomen in Arnhem. © DG

Bussen botsen in Arnhem: 'De bus remde helemaal niet...'

ARNHEM - Enkele passagiers van een lijnbus en een trolleybus raakten woensdagmiddag gewond doordat de bussen op elkaar waren gebotst. Dat gebeurde voor het verkeerslicht voor bussen op de Jansbinnensingel in Arnhem.

,,De trolleybus remde voor het verkeerslicht. Onze chauffeur zag dat denk ik te laat of schatte de situatie niet goed in. Hij remde in ieder geval niet’’, zegt passagier Lucas Lambregtsen uit Doesburg. Hij belde meteen 112. ,,Binnen 30 seconden was de eerste agent aanwezig.’’

Busbaan

Lambregtsen kwam met buslijn 29 uit Doetinchem en was op weg naar Arnhem Centraal. De trolleybuslijn 1 was op weg van Velp naar Oosterbeek. Beide bussen reden op de speciale busbaan. De passagiers van de aangereden bussen zijn onder begeleiding van de politie naar het busstation aan het Willemsplein. 

,,Een oudere mevrouw viel voorover van haar stoel en bleef even op de grond liggen’’, zegt Lambregtsen. Een kwartier na het ongeluk kwam ze geflankeerd door twee ziekenbroeders naar buiten. Ze maakte een licht aangeslagen indruk. De ziekenbroeders hebben de vrouw in de ambulance behandeld.

Ook enkele andere passagiers raakten licht gewond. Zij konden na behandeling hun reis vervolgen.

De trolleybus had lichte schade aan de achterzijde. De voorkant van de andere bus uit Doetinchem zat in elkaar. 

Volledig scherm
Twee bussen zijn woensdag in botsing gekomen in Arnhem. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.