Impressie van het nieuwe winkelcentrum Kronenburg in Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het nieuwe winkelcentrum Kronenburg in Arnhem © Gemeente Arnhem

Buurt verzet zich tegen bouw hoge woontorens in Kronenburg

Bewoners van de Arnhemse wijk Kronenburg verzetten zich tegen de bouw van hoge woontorens, zoals geformuleerd in de ontwikkelvisie van het gebied voor de komende tien jaar.  Die boodschap zullen ze woensdagavond op het gemeentehuis luid en duidelijk kenbaar maken tijdens een speciale raadsvergadering over het toekomstplan.

4 reacties

 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  We krijgen steeds meer inwoners - we moeten een miljoen woningen bouwen. Gemeente Arnhem en Nijmegen zijn volgebouwd en hebben nauwelijks nog bouwlocaties, hoogbouw is de enige oplossing.
 • Jan met de pet op

  3 maanden geleden
  @Els weber-van dreuten : dat is de discussie niet, lezen is soms lastig.. Het gaan om de hittestress ivm al het steen, en er in de wijk nergens meer groen aanwezig is. met als resultaat dat het extreem warm kan worden in deze buurten ivm de warmte die in de stenen gaat zitten.
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Groen is er in de buurt genoeg, Immerloopark en de uiterwaarden zijn ook niet zo ver weg en ander ga je maar in de Achterhoek wonen.
 • gejah nijman

  3 maanden geleden
  Kronenburg is al heel veel hoogbouw. Er moet toch gebouwd gaan worden. En meer groen lijkt mij goed inpasbaar. Iedereen kan wel steeds roepen er zijn geen huizen, maar steeds houden mensen protestacties. Niet bij mij voor de deur. Dat is toch best heel egoistisch. In een stad kun je soms niet anders dan omhoog omdat de grond beperkt is. Wees eens redelijk, zo mooi is kronenburg niet. Misschien dat dit het een beetje Allure geeft.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.