Volledig scherm
Toen de brandweer arriveerde, stonden de vaten in lichterlaaie. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Buurtbewoner vindt brandende vaten met vermoedelijk drugsafval

OOSTERBEEK - Een buurtbewoner heeft zaterdagnacht meerdere vaten gevonden op Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek die in brand waren gestoken. De politie vermoedt dat er drugsafval in de tonnen zat.

De buurtbewoner zag rond middernacht vlammen bij de parkeerplaats van Landgoed Mariëndaal. Toen de brandweer arriveerde, stonden de gedumpte vaten in lichterlaaie. Een chemische lucht kwam daarbij vrij. 

De brandweer heeft enkele metingen gedaan. De politie acht de kans zeer waarschijnlijk dat het om gedumpt drugsafval gaat.

Opnieuw raak

Het is alweer de derde keer in korte tijd dat er vaten met vermoedelijk drugsafval op het terrein van Landgoed Mariëndaal zijn gevonden. Half oktober werden er zo'n twintig jerrycans aangetroffen. Een maand eerder werd een vergelijkbare vondst gedaan. 

De kosten voor het verwijderen van de vaten liepen voor Landgoed Mariëndaal destijds in de duizenden euro's.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.