Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Chinese massagesalon Arnhem mag open, maar wel met bordje 'geen seks'

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft onder strikte voorwaarden ingestemd met de heropening van Beautysalon Beijing, een Chinese massagesalon aan de Steenstraat in Arnhem. De onderneming moet onder andere op internet, aan de deur en in de zaak kenbaar maken dat ze geen seksuele diensten aanbiedt.

Dat heeft de gemeente Arnhem bevestigd. De massagesalon is augustus vorig jaar op last van de burgemeester gesloten.

De reden is dat Beautysalon Beijing naast massages tegen betaling ook seksuele diensten heeft aangeboden. De salon had hiervoor geen vergunning.

Controles

De sluiting is het gevolg van verschillende controles die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. De zaak heeft vijf maanden dicht gezeten. De gemeente Arnhem heeft een verzoek tot heropening gehonoreerd, nadat de eigenaar  van Beijing in een plan van aanpak heeft aangegeven hoe hij wil voorkomen dat de onderneming weer in de fout gaat.  

Arnhem gaat door met controle van Arnhemse massagesalons via steekproeven. Het doel is misstanden in de branche te beëindigen en te voorkomen. Gedacht moet worden aan de veiligheid van de sekswerkers en het voorkomen van seksslavernij en mensenhandel.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.