Volledig scherm
© ANP

Cultuurfonds Gelderland deelt uit: 20 mille voor Ruimtekoers

ARNHEM - Organisator Studio Halfvol krijgt voor leegstandsfestival Ruimtekoers in Arnhem een subsidie van 20.000 euro. Het geld is afkomstig van Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, dat in het tweede kwartaal van 2017 in de hele provincie 314.000 euro uitdeelt.

Ruimtekoers incasseert van de in totaal 98 initiatieven die subsidie krijgen, het hoogste bedrag. Het is bestemd voor de editie 'Wij zijn de stad', die vanaf half november wordt gehouden in Arnhem-Zuid, 'symbool van de vergeten slaapwijken waar veel kansen liggen'.

63.000 euro

Arnhem krijgt in totaal iets meer dan 63.000 euro en wordt daarmee het rijkst bedeeld van alle gemeenten. Rheden ontvangt voor diverse initiatieven 7.000 euro, Renkum en Rozendaal krijgen respectievelijk 3.300 en 2.100 euro.

In Arnhem ontvangt Stichting Erfgoed Gelderland 10 mille voor de tentoonstelling Van over de Gelderse grens. Kunstbedrijf Arnhem kan 5.000 euro bijschrijven voor doe-leer-vakantieweek Zuid aan Zee en het Sprookjesfestival krijgt 3.750 euro.

Rheden

Rhedelijk Cultureel neemt de grootste hap van het bedrag dat in de gemeente Rheden wordt uitgekeerd: 5.000 euro voor nieuwe projectie-, geluid- en lichttechniek. Voor de aanschaf van een bestelbus krijgt de Rhedense Schaapskudde 2 mille.

Van de 'Renkumse' subsidie ontvangt Amateur Toneel Vereniging Oosterbeek het hoogste bedrag. De 1.500 euro is bestemd voor de voorstelling Sneeuwwitje, Sneeuwwitje, Sneeuwwitje. De Central Heat Big Band krijgt voor een Braziliaans concert 1.300 euro.

Het geldbedrag dat in Rozendaal wordt uitgekeerd, is in zijn geheel bestemd voor de aanleg van een poëziepad ter ere van dichter Willem Barnard (1920-2010). Barnard, ook bekend onder het pseudoniem Guillaume van der Graft, woonde in Rozendaal (en in Ellecom).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.