Volledig scherm
Dave Aaldering © Erik van 't Hullenaar

Dave Aaldering ondernemer van het jaar in Arnhem

ARNHEM - Dave Aaldering van Breedband Arnhem is uitverkoren tot Arnhemse ondernemer van het jaar. De Arnhemse starter van het jaar is  Roel Bleumer van Volta Energy geworden.

Quote

Ik ga altijd fluitend naar mijn werk.

Dave Aaldering

Beide ondernemers werden vrijdag gelauwerd bij de afsluiting van het grote bedrijfsevenement OndernemerLive in de Melkfabiek in Arnhem. Ze wonnen de prijzen vanwege hun succesvolle en veel belovende vernieuwingsdrang.

Dave Aaldering startte tien jaar geleden met zijn internetbedrijf Breedband Arnhem. Dat zorgt er inmiddels voor dat één op de acht bedrijven in de stad verzekerd is van internet. Aaldering opereert vanuit Café Florian op de Jansplaats. Hij noemt die plek 'onze herberg', een mooie plek om klanten te ontvangen. Hij heeft de ambitie om van Arhem de snelste internetstad ter wereld maken, met zijn glasvezelnetwerk. Achter het station langs de Amsterdamseweg verrijst binnenkort zijn nieuwe kantoor. De jury van OndernemerLive beschrijft Breedband als 'een eigenwijs klein bedrijf dat zich succesvol afzet tegen de grote internetproviders'. Aalderings reactie: ,,Ik ga altijd fluitend naar mijn werk.’’

Volta Energy

Winnaar van de Startersprijs Volta Energy levert groene en duurzame energie, gebaseerd op zonlicht. Roel Bleumer is recent afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Hij broedt op methodes van mobiele energievoorziening. Hij bouwde een prototype voor zijn uitvinding in de garage van zijn vader, met hulp van zijn vrienden en medewerkers van een sociale werkplaats. Inmiddels heeft hij een reeks energiesystemen verkocht. Bleumer werkt samen met de gemeente Arnhem om evenementen in de stad te verduurzamen.

Arnhems Compliment

Mantel en Alliander zijn als winnaars uit de bus gekomen van het Arnhems Compliment. Dat is prijs voor bedrijven die uitmunten in maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Fietswinkel Mantel biedt aangepast werk aan mensen met een arbeidshandicap en zet zich in voor fietsevenementen en lokale stichtingen die zich richten op kinderen in financieel lastige situaties.

Medewerkers van Alliander steunen goede doelen, helpen mensen met een arbeidshandicap aan de slag en zijn via de Energiebank actief bij de armoedebestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.