De Jansbeek ter hoogt van de Jonas Daniël Meijerplaats in de Arnhemse binnenstad.
Volledig scherm
De Jansbeek ter hoogt van de Jonas Daniël Meijerplaats in de Arnhemse binnenstad. © Rolf Hensel

De goudvissen in de Jansbeek in Arnhem hebben nog tot maandag

ARNHEM - Maandag moeten alle goudvissen in de Arnhemse Jansbeek zijn gevangen. Dat is de deadline die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt aan de groep mensen die de vissen heeft uitgezet. Zondag wordt geprobeerd de dieren te vangen.

13 reacties

 • Maria

  5 jaar geleden
  De Jansbeek is een uitstekende plek voor goudvissen, veel koel vers water van de veluwe, en waterplanten erbij. Nergens krijgen ze het beter.
 • wim

  5 jaar geleden
  Welke natuur...?
 • MKiender

  5 jaar geleden
  Als ik verdachte  was van dit ernstige vergrijp, zou ik zeggen :" Ik heb onlangs alle goudvissen die ik heb uitgezet kunnen vangen, conform uw aanzegging, Als u er nu nog goudvissen aantreft , ja die zijn niet van mij" Laat de Rijksdienst voor ondernemend Nederland en het platform invasie exoten (het lijken toch van Kooten en de Bie verzinsels)  dan het tegendeel bewijzen. Sterkte bij de rechter goudvis bestrijders ! Wat een klucht.
 • YvonneGies

  5 jaar geleden
  RVO: "En de goudvissen kunnen in de Rijn komen en daar kruisen met inheemse vissoorten". Zijn ze zo naïef bij RVO te denken dat nog nooooit iemand een goudvis in de Rijn heeft losgelaten? Nou mijn kleine neefje heeft dat wel gedaan. Oei oei wat zal dat voor kruisingen opleveren?
 • JFS

  5 jaar geleden
  In Veenendaal hebben ze vorig jaar de goudvissen moeten verwijderen en wat doet Arnhem nu, goudvissen plaatsen. Hoe stom kun je zijn

In samenwerking met indebuurt Arnhem