De Wolvenkoning / Albert Heller
Volledig scherm
PREMIUM
De Wolvenkoning / Albert Heller © Edo Draaijer

De nieuwe koning van de Veluwe: verjaagt de wolf nu ook de jager?

ARNHEM - Zijn de dagen van de jager geteld nu de wolf terug is op de Veluwe? Terwijl aan de ene kant de weerstand tegen het beschermde dier groeit, groeit bij anderen de hoop dat het dier het einde betekent van ‘het jaarlijkse bloedbad op de Veluwe’.

26 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Een heel stel schoolkinderen in Drenthe kregen op een dag een wolf te zien die voor een stel paarden op de vlucht was geslagen!
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  @Jules, hou op over die herdershonden. Ga eens kijken op die site. Kijk eens wat erin Hünxe is gebeurt. Of in Schermbeck. Kijk na die foto’s die opengereten pony’s. Al 6 x deze maand. En dat gewauwel over de mens leren kennen. Voor die beesten is er hier geen plek. Die horen ergens in de Poolse uitgestrekte bossen of nog verder weg. Dus weg er mee. Het is daar en wordt hier een fiasco. En daar is de kous mee af.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @Jan Jansen, ik ben geen bioloog maar een amateur-filosoof die in mijn kinderjaren ook sterk leedt aan het 'Roodkapjes-syndroom'! Pas toen ik de wolf beter leerde kennen en vooral de mens kwam ik er ook achter dat mensen veel gevaarlijker voor wolven en vooral voor elkaar zijn! En als de hobbydieren van kinderen worden doodgebeten door herdershonden dan gaan we toch hierna ook geen heksenjachten op alle herdershonden houden in Nederland?
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  @Ceciel, het zal je wel niet bevallen die foto’s met data en adressen die rechtstandig 50 km van mijn pony weide liggen. Maar het zegt mij wat ons te wachten staat op niet al te lange termijn. We spreken ons tzt nog.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Jan Jansen, Dat is waar ook. Facebook als baken van betrouwbare nieuwsgaring. Woeha.

In samenwerking met indebuurt Arnhem