Mateusz Mróz gaf de Poolse soldaat Edward Trochim na vijftien jaar onderzoek zijn naam terug. Vrijdagmiddag pakte de onderzoeker wat aarde om dat mee te nemen naar Polen, naar het graf van de moeder van Trochim.
Volledig scherm
PREMIUM
Mateusz Mróz gaf de Poolse soldaat Edward Trochim na vijftien jaar onderzoek zijn naam terug. Vrijdagmiddag pakte de onderzoeker wat aarde om dat mee te nemen naar Polen, naar het graf van de moeder van Trochim. © Gerard Burgers

De Poolse soldaat Edward Trochim heeft zijn naam terug: ‘De oorlog eindigt voor hem vandaag’

OOSTERBEEK - Voor Edward Trochim eindigt de Tweede Wereldoorlog deze vrijdag. De Poolse soldaat die op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek ligt, is niet langer een ‘unknown soldier'. Zijn graf draagt voortaan zijn naam.  

  1. Vleermuizen die sloop bejaardenhuis al jaar tegenhouden, moeten worden verleid tot verhuizen
    PREMIUM
    15

    Vleermui­zen die sloop bejaarden­huis al jaar tegenhou­den, moeten worden verleid tot verhuizen

    OOSTERBEEK - Vleermuizen blokkeren al een jaar lang de sloop van het oude bejaardenhuis Overdal in Oosterbeek. De eigenaar van het pand, zorgaanbieder Vilente, wil er nu alles aan doen om deze dieren te verleiden te gaan ‘verhuizen’. Zo gaat ze in de buurt vleermuiskasten plaatsen die als alternatieve verblijfplaats dienen. Vilente hoopt Overdal vanaf april te mogen slopen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem