Volledig scherm
PREMIUM
Actievoerders voor de treurwilg in het park bij de Lauwersgracht in Arnhem. De boom is voor drie jaar gered. Daarna volgt opnieuw onderzoek over de vraag of kappen noodzakelijk is. © Harry van der Ploeg

Deze Arnhemmers treuren om oude wilgen en balen van troostboompjes

ARNHEM - Arnhemmers balen van de 'armzalige sprietjesterreur' van nieuwe bomenaanplant in de stad. Ze zien het als een slecht alternatief voor het kappen van oude bomen die in hun ogen nog jarenlang mee kunnen. Ze koesteren elke oude boom als filter tegen hardnekkige luchtverontreiniging in de drukke stad.

,,Laat die treurwilg bij de Lauwersgracht staan tot hij er bij neervalt’’,  verzuchtte Jan Leenders, 70 jaar lang bewoner bij het stadspark, dinsdagochtend tijdens een hoorzitting op het stadskantoor van de gemeente. ,,De vorige is ook op een dag rustig omgevallen.’’

Bij elkaar 89 Arnhemmers springen met een bezwaarschrift in de bres voor hun geliefde treurwilg, tulpenboom, eik, linde, es en esdoorn bij de Lauwersgracht.  Een groep van 25 actievoerders meldde zich bij de hoorzitting om hun bezwaar kracht bij te zetten. Tien mochten er inspreken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.