Volledig scherm
In 2012 trokken vandalen lampjes uit de boom in Rheden. Deze werden op straat kapot getrapt. © Martin de Jongh

Deze kerstboom in Rheden is al een keer of tien vernield

RHEDEN - Alsof er een vloek rust op de grote kerstboom op het Dorpsplein in Rheden. Keer op keer leven jonge vandalen zich uit op 'de trots van het dorp', zo ook dit jaar. De vandalen staan op camera en de beelden zijn aan de politie gegeven.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Het plaatsen van de grote kerstboom in Rheden in 2013. © Marc Pluim

Dat meldt JD Security Systems op Facebook. Het bedrijf heeft foto's van de daders aan het bericht toegevoegd; de gezichten van de vandalen zijn onherkenbaar gemaakt. Dit omdat de politie al zou weten om wie het gaat, zo meldt JD Security Systems. 

De grote boom in Rheden is al een keer of tien vernield. In 2012 trokken tieners ook de verlichting uit de boom; lampjes werden op straat kapot getrapt. Omdat het vernielen van de boom in Rheden traditie is geworden, wordt er nu extra op het groen gelet. 

Zo legden camera's op tweede kerstdag de laatste vernieling vast. Jongeren schopten tegen de boom en ook een hekwerk van de gemeente Rheden werd vernield.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.