Volledig scherm
© ANP XTRA

Dief grist telefoon van terras weg maar wordt dankzij app snel in kraag gevat

ARNHEM - De politie heeft maandagavond twee personen aangehouden voor diefstal en heling van een telefoon en een portemonnee. De verdachten, een 36-jarige man zonder vaste woonplaats en een 56-jarige man uit Arnhem, konden snel worden opgespoord dankzij oplettende omstanders en de app ‘Find my Iphone’.

Een van de daders griste de spullen van een tafel op een terras bij café Metropole, even na 22.00 uur. Doordat de gedupeerde hard begon te roepen trok hij de aandacht van omstanders die konden aangeven welke kant de verdachte was op gefietst. 

Agenten zetten de achtervolging in en kwamen uit in een straat waar ze de fiets van de verdachte bij een woning zagen staan. Bij de woning kon de politie via de app ‘Find my iPhone’ zien dat de telefoon in de woning was. Daar werd de man die de telefoon en portemonnee had aangehouden voor heling. De tweede man, ook aanwezig in het huis, werd opgepakt voor diefstal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.