Dierenziekenhuis voor hele regio komt in Arnhem

ARNHEM - Arnhem krijgt een dierenziekenhuis. De Evidensiagroep investeert 3 miljoen euro in een gebouw voor veterinaire geneeskunde voor de regio Arnhem, Nijmegen, Achterhoek en de Gelderse vallei. 

17 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Het hoge verschil wordt veroorzaakt door een tegenstrijdigheid in de wet. In de wet staat namelijk dat er alleen 21% btw over voorwerpen gerekend mag worden. Ondanks dat een hond, net als een mens, een levend wezen is wordt er over de dierengeneeskunde 21%btw gerekend. Voor mensen is dit echter 6%. Dit veroorzaakt het verschil met anderen landen. Daarnaast mogen de dierenartsen in Nederland eigen bedragen kiezen voor medicijnen (tenzij dit ondertussen aangepast is. Een jaar of 3 terug was dit in ieder geval wel) 
 • Christien

  4 jaar geleden
  I.p.v. rechtswege bedoel ik overheidswege
 • Fred Schuit

  4 jaar geleden
  Ergo, het is nog erger een huisdier te nemen dan een auto, als je je dat niet kan veroorloven. Een niet te repareren auto kan je gewoon laten staan; eenieder die een huisdier neemt is verantwoordelijk voor de best mogelijke zorg.Helaas is de realiteit dat mensen uit puur egoïstische overwegingen een huisdier nemen.
 • Christien

  4 jaar geleden
  Er geldt nog steeds een hoog BTW tarief voor dierenartsen. Dat komt natuurlijk wel van rechtswege en dat zou moeten veranderen in het lage tarief. Als er al BTW op moet zitten.
 • wil

  4 jaar geleden
  Geweldig initiatief. Goed voor de regio, voor de dieren en hun baasjes. Natuurlijk heeft de behandeling in zo'n kliniek zijn prijs. De overheid staat hier ver van. Aanschaf van een huisdier is vrije wil. De kosten draag je zelf. Het zou anders zijn als er op rijks niveau belasting zou worden geheven (niet te verwarren met de gemeentelijke hondenbelasting wat overigens al in veel gemeenten is afgeschaft). Maar ja voor de auto betaal je ook belasting en de reparaties worden ook niet door de overheid betaald. Goed alternatief is om een huisdierverzekering af te sluiten. Hebben wij ook.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.