Volledig scherm
De Golden Circle gaat naar binnen. © DG

Directeur GelreDome boos om chaos rond Bieberconcert (video's)

ARNHEM - Directeur Hérald van de Bunt van Gelredome is boos vanwege de chaos die zaterdagmorgen ontstond bij ‘zijn’ stadion. „Ik ga niet publiekelijk met een vinger wijzen, maar reken maar dat er stevig gesproken is over wat er vanmorgen is gebeurd. Afspraken zijn in de wind geslagen. Dat kan niet”, zegt Van de Bunt.

Veel wil de stadiondirecteur niet los laten over het gebeurde.

Bestorming
Zaterdagmorgen rond half elf stormden vijfhonderd fans van popster Justin Bieber van de plek waar ze al uren stonden naar de nog gesloten ‘fanzone’, die Golden Circle wordt genoemd. Fans, of Beliebers, die daar een kaartje voor hebben staan tijdens het concert dicht bij het podium en kunnen hun ster recht in de ogen kijken.

Drukken
Op het moment dat de fanzone voor de Golden Circle open ging verdrongen fans zich om zo snel mogelijk helemaal vooraan te komen staan. Daar hadden de meeste de nacht voor bij het stadion doorgebracht. Toen het dranghek half open was werden enkele meisjes tegen de grond gedrukt. De groep erachter bleef doordrukken. Het was een wonder dat de meisjes er slechts met enkele schaafwonden vanaf kwamen. Zij zijn behandeld in de EHBO-post in het stadion.

Boos
Veel huilende meisjes waren woedend op de organisatie. „Zondagmorgen gaat het heel anders”, weet Van de Bunt zeker. „We hebben gesprekken gevoerd met de verantwoordelijken rond dit evenement en we gaan het morgen organiseren zoals we het van tevoren hebben afgesproken. Hoe? Dat ga ik niet vertellen. Laten we eerlijk wezen. We hebben het ’s morgens vroeg over enkele honderden jongeren. Geen aantallen die wij bij Gelredome niet gewend zijn.”

Volledig scherm
Wachtenden voor de laatste deur. © DG
Volledig scherm
Lange wachtrij voor het concert. © DG
Volledig scherm
Drukte bij de Golden Circle-rij voor het concert van Justin Bieber in GelreDome © DG

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.