Supporters op de Zuid-Tribune van GelreDome bij aanvang van de wedstrijd Vitesse-AZ, donderdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters op de Zuid-Tribune van GelreDome bij aanvang van de wedstrijd Vitesse-AZ, donderdagavond. © Pro Shots / Stefan Koops

Discussie over veiligheid Zuid-Tribune GelreDome zet verhoudingen op scherp

ARNHEM - De verhoudingen in het dossier-GelreDome staan op scherp. Woensdagavond, nog geen 24 uur voor de aftrap van Vitesse-AZ, vroeg stadioneigenaar Nedstede de gemeente Arnhem om de voor die wedstrijd uitverkochte Zuid-Tribune uit veiligheidsoverwegingen te sluiten. De gemeente heeft dat geweigerd.

5 reacties

 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Vreemd verhaal, dreigen met dwangsommen maar als je gevraagd wordt de tribune te sluiten je keutel intrekken en lafjes afwachten. Dat de Nedstede rare spelletjes speelt is helder, maar ook alle andere betrokkenen draaien als keutels in een pot. Dit stinkt steeds harder, ben benieuwd hoe dit hele verhaal gaat aflopen.
 • Peet Jagers

  1 maand geleden
  Het is duidelijk volgens Nedstede was er eerst niks aan de hand en u ineens wel. Dit ging niet over de veiligheid dit ging over Vitesse pesten. De gemeente neemt echt geen ongehoord risico in deze. Die man van nedstede speelt een vervelend spelletje. Hij wil ook Vitesse kopen dus belangen belangen en belangen. Dat de provincie/gemeente niet voorzien hadden wat voor kwaad ze met de huidige Gelredome eigenaar binnen gehaald hebben mag je die partijen aanrekenen. Nedstede niet voor Vitesse of Arnhe
 • Sander Beekmans

  1 maand geleden
  Eerst zei die huisjesmelker dat er niks aan de hand was en nu opeens wel, hij trekt alles uit de kast om Vitesse het leven zuur te maken.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  De verhoudingen waren al op scherp gezet toen Vitesse de huur opzegde zonder een alternatief te hebben. Het willen gebruiken van een mogelijk onveilige tribune door Vitesse (terwijl ze zelf eerder juist angst de wereld inbrachten) is slechts een trieste vervolgstap.
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  Ik vind als de eigenaar van het Gelredom een verzoek doet om de Zuidtribune te sluiten en de Gemeente Arnhem en Vitesse leggen dit naast zich neer dat hier veel te lichtzinnig mee om wordt gesprongen. Stel dat er gisteravond wat zou zijn gebeurd. De Zuid-tribune wemelde gisteravond van de mensen. Je praat hier wel over mensenlevens die in het geding zijn. Je kunt beter een keer iets teveel controleren dan een keer te weinig. Het is namelijk niet de eerste keer dat een tribune is ingestort.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.