Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Door mobiel afgeleide fietsster krijgt taakstraf na doodrijden bejaarde

ARNHEM/ ZUTPHEN - Een fietsster uit Arnhem (23) die een 83-jarige vrouw in Velp aanreed terwijl ze met haar mobieltje bezig was, is vrijdag door de rechtbank van Zutphen veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur. Het slachtoffer overleed twee dagen na het ongeluk aan haar verwondingen.

48 reacties

 • Desirea

  5 jaar geleden
  Zeker hoef hoef je geen rekening te houden met een voetganger die tegen iemand op botst tenzij die aan het bellen is ten tijde want ook hij is verkeersdeelnemer en eigenlijk met het woord verkeersdeelnemer is alles al gezegd.Maar misschien iets duidelijker de grens trek je hier bij het bellen in het verkeer maw afgeleid,simpel en dan doet het niet ter zake fietser,auto,motor of voetganger.Want door deze afleiding is mevrouw niet in staat geweest tijdig de oude vrouw op te merken en hierdoor heeft ze niet tijdig kunnen stoppen en is er nu iemand onnodig gestorven.
 • PB12

  5 jaar geleden
  gelukkig zijn vuurvliegjes van korte duur
 • B N

  5 jaar geleden
  Mazzelaar!
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Het betrof mijn moeder.... ze was al heel fragiel en was net aan de overkant om het voetpad over te steken. Nooit goed te praten dat mevrouw op haar mobiel bezig was. Zelf denk ik dat ze haar leven lang zich schuldig zal gaan voelen over deze daad, hetgeen ze nooit overzien heeft. Mijn moeder krijgen we er niet mee terug. Een taakstraf is laag, maar voor mij als dochter een genoegdoening. Laten we hopen dat deze heftige gebeurtenis een lering is voor anderen om geen mobiel te gebruiken tijdens het deelnemen aan verkeer. Onze zonen (pubers) waren geschokt...
 • Piet

  5 jaar geleden
  Dood door schuld is geen doodslag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem