Dorus Klomberg nieuwe lijsttrekker D66

RHEDEN - Dorus Klomberg, de huidige fractievoorzitter van D66 in Rheden, is door de leden van die partij gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. 

Klomberg vervult de rol van fractievoorzitter nu twee jaar en volgens de leden doet hij dat zo goed dat hij de lijst van de democraten ook mag aanvoeren. D66 is momenteel samen met de SP, beide vijf zetels, de grootste fractie in Rheden en met Klomberg als lijsttrekker denkt de partij die status te behouden.

De huidige raadsleden Erik Roumen (twee zetels) Krista den Hertog (vier) en Florian Ort (vijf) zorgen volgens afdelingsvoorzitter Paul Jans voor de continuïteit op de lijst terwijl er met Kees Verspui (Dieren) en Wiam Abdelnour (Rheden), op de plaatsen twee en zes, nieuwe kandidaten naar voren worden geschoven. Raadslid Marijn Willemen staat nu op plaats zeven. Haar collega Ada Spaargaren keert niet terug op een verkiesbare plaats op de 22 kandidaten tellende lijst. D66 ziet de top acht als kansrijk. De achtste plaats is ook voor een nieuweling, Rosanna Huertas Mulckhuyse.

De D66-afdeling Rheden-Rozendaal doet in 2018 alleen mee in Rheden en steekt geen energie in Rozendaal. Voorzitter Paul Jans: ,,In Rozendaal zijn op dit moment drie lokale partijen actief en we hebben niet de indruk dat we daar als D66 volgend jaar succesvol tussen kunnen komen. Daarom doen we in 2018 niet mee aan de verkiezingen in Rozendaal. Maar we zijn wel van plan om er richting 2022 meer energie in te steken en dan wel mee te doen.''  

Volledig scherm
Dorus Klomberg. © Lex Halsema
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.