Doutzen Kroes prijst rolmodellen natuur in Burgers' Zoo

VideoARNHEM - Doutzen Kroes heeft vrijdag lovende woorden gesproken in Burgers' Zoo in Arnhem over drie jonge natuurbeschermers. Zij werden door het topmodel verblijd met een Future For Nature Award.  

De 27-jarige Amerikaan Adam Miller werd onderscheiden vanwege zijn strijd tegen illegale handel in (zang)vogels op Borneo. De even oude Vietnamese Trang Nguyen viel dezelfde eer ten deel omdat ze het opneemt tegen illegale handel van bedreigde diersoorten uit Afrika en Azië. 

Wolven

De derde laureaat is de 33-jarige Zwitserse Geraldine Werhahn, een onderzoekster die in Tibet en Nepal een zeldzame wolvensoort tracht te beschermen. Aan de trofee is per winnaar een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Kroes noemt de natuurbeschermers een voorbeeld voor nieuwe generaties, als het gaat om het beschermen van dieren wereldwijd. De eregast is in het verleden zelf actief geweest met een campagne tegen olifantenstroperij en tegen illegale ivoorhandel.  

Doutzen Kroes (tweede van rechts) presenteert met trots de winnaars van de Future For Nature Awards, op het safariterrein van Burgers' Zoo in Arnhem. V.l.n.r. Adam Miller, Geraldine Werhahn en Trang Nguyen. Foto: Gerard Burgers
Volledig scherm
Doutzen Kroes (tweede van rechts) presenteert met trots de winnaars van de Future For Nature Awards, op het safariterrein van Burgers' Zoo in Arnhem. V.l.n.r. Adam Miller, Geraldine Werhahn en Trang Nguyen. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Gasten

De uitreiking in het auditorium van het Safari Meeting Center van Burgers' Zoo werd gepresenteerd door BBC-presentatrice Saba Douglas-Hamilton. Meer dan 500 gasten uit binnen- en buitenland luisterden naar de verhalen die de winnaars over hun werk vertelden.

Kroes treedt als eregast in de voetsporen van illustere voorgangers als Sir David Attenborough, Jane Goodall en koning Willem-Alexander.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.