Volledig scherm
Na een achtervolging over de A50 moesten de vluchters noodgedwongen stoppen in Schaarsbergen. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Drietal gestuit in Arnhem na wilde achtervolging vanaf Zwolle

ARNHEM - De drie mannen die donderdagavond zijn aangehouden bij Schaarsbergen na een achtervolging, waren al op de vlucht vanaf Zwolle. Dat meldt de politie vrijdag. De wagen werd rond 23.00 uur gestuit nadat de motor van de vluchtauto het begaf. De arrestanten zijn de bestuurder, een 21-jarige man uit Helmond, en twee bijrijders. 

De politie maakt proces verbaal op voor de bestuurder voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De bijrijders zijn aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Een van de bijrijders, een 21-jarige man uit Duurstede, had nog een gevangenisstraf van 120 dagen open staan.

Bekende

De auto viel een onopvallende eenheid van de politie op door zijn hoge snelheid op de A28 bij Zwolle. Uit de systemen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer bleek dat de eigenaar van de auto een bekende is van justitie in het kader van inbraken. Met een snelheid van ongeveer 140 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan, ging de auto richting Apeldoorn. Ter hoogte van Heerde sloot ook een videoauto van de politie aan. 

Overtredingen

De bestuurder pleegde diverse verkeersovertredingen, zoals met hoge snelheid over de vluchtstrook rijden. Bij de afslag Vaassen/Apeldoorn-Noord nam de bestuurder op het allerlaatste moment de afslag. Aan het einde van de afrit negeerde hij een stopteken en maakte een U-bocht om de snelweg weer op te gaan. Er volgden nog meer verkeersovertredingen zoals met hoge snelheid rechts inhalen en het negeren van een rood kruis. Inmiddels waren meerdere eenheden bij de achtervolging betrokken.

Berm

Bij de afslag Schaarsbergen was rookontwikkeling zichtbaar vanuit de Seat. Hier nam hij weer op het laatste moment de afrit om daar de berm in te sturen. De videoauto reed de Seat aan de linkerzijde klem, zodat de bestuurder niet kon ontsnappen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.