Volledig scherm
Bij controles in Arnhem zijn drie taxichauffeurs tegen de lamp gelopen en bekeurd. © Politie

Dronken, snelle en oneerlijke taxichauffeurs betrapt in Arnhem

ARNHEM - De politie heeft gisteren meerdere taxichauffeurs op de bon geslingerd in het centrum van Arnhem. Over drie chauffeurs was de politie helemaal niet te spreken. Zo zat één van de chauffeurs dronken achter het stuur. De man had bijna drie keer zoveel gedronken als is toegestaan. Toch reed hij klanten rond. Het rijbewijs en de chauffeurskaart van de taxichauffeur zijn direct ingevorderd.

De tweede chauffeur werd betrapt toen hij 184 kilometer per uur reed op een weg waar 80 is toegestaan. Hij had de aandacht van de agenten al op zich gevestigd door zijn asociale rijstijl. Zo schrijft de politie op Facebook. Ook deze taxichauffeur mocht zijn rijbewijs inleveren. Beide mannen zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Oplichter
De laatste taxichauffeur bleek zijn klanten op te lichten doordat de bandenmaat op zijn papieren niet overeen kwam met de banden die op de auto zaten. Hierdoor gaf de meter niet de juiste afstand aan en moesten klanten te veel betalen voor hun ritjes. De chauffeur heeft een boete van 900 euro gekregen.

De politie controleerde de taxichauffeurs omdat er meerdere klachten waren binnengekomen. Er zijn vervolgacties aangekondigd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.