Archeoloog Martijn Reinders bij de zigzag patronen van dicht gemaakte Duitse loopgraven in de uiterwaarden bij Westervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeoloog Martijn Reinders bij de zigzag patronen van dicht gemaakte Duitse loopgraven in de uiterwaarden bij Westervoort. © Rolf Hensel

Droogte legt Duitse loopgraven IJssellinie bij Arnhem bloot

ARNHEM/ WESTERVOORT - De aanhoudende droogte heeft de contouren van Duitse loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd in de uiterwaarden van de IJssel ter hoogte van de bruggen tussen Arnhem en Westervoort. Ze maakten deel uit van een verdedigingslinie tegen de opmars van de geallieerden die dwangarbeiders moesten aanleggen.

7 reacties

 • piece

  4 jaar geleden
  Dan raad ik je toch aan om je reactie duidelijker in het vervolg te formuleren , want deze is niet duidelijk. Want ook je reactie op mijn reactie is geen pap van te maken. Het is een waardevolle toevoeging qua geschiedenis ja, omdat men deze loopgraven al zocht en nooit heeft kunnen vinden. Zo krijg je stukje bij beetje meer en meer info wat er rond om Arnhem is gebeurd in die tijd.
 • Theo

  4 jaar geleden
  Dus nu is het verrot en vroeger, tijdens de tweede wereldoorlog toen de Duitsers en hun maatjes er hier een bloederig zootje van maakten, was het veel beter? Het lijkt er op dat het warme weer waar je over spreekt, behoorlijk in je bol is geslagen.
 • tjoktjok

  4 jaar geleden
  Misschien is het een idee dat jij een met je brommertje (Sita), enig begrip hebt voor wat er in het verleden is gebeurd en waar dit allemaal heeft plaatst gevonden. En dat elke vondst of aandenken hieraan weer een stukje toevoeging is voor hetgeen er toen in  de tijd is gebeurd. Een beetje meer kennis van hoe alles was en liep in dit geval, i.p.v. je onnadenkende reactie.
 • TomAatje

  4 jaar geleden
  Ja, het was hartstikke leuk tijdens de Duitse bezetting. Oh oh oh wat een schik hadden we toen.Denk eens na voordat je iets neerplempt!!
 • Gerda

  4 jaar geleden
  Die laatste 6 woorden doen het positieve weer helemaal teniet. Jammer dat u zo op onze maatschappij kijkt, waar ook u deel van uit maakt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem