Volledig scherm
Wethouder Ritsema plaatst een fietsklem - Duizend extra fietsparkeerplaatsen voor Arnhemse binnenstad © Berendien Tetelepta

Duizend extra fietsparkeerplaatsen voor Arnhemse binnenstad

ARNHEM - Met het plaatsen van 20 fietsklemmen voor 40 fietsen in de Velperpoortslangstraat is de Arnhemse binnenstad ruim duizend fietsparkeerplekken rijker. 

Met deze extra plaatsen zijn er in Arnhem nu in totaal 8.300 fietsparkeerplaatsen: 5.600 daarvan in de gratis fietsenstallingen en 2.700 op straat. De extra fietsparkeerplekken zijn de afgelopen jaren door de hele binnenstad geplaatst. Bij het zoeken van geschikte locaties waren Arnhems Hart, wijkplatform 6811 en Platform Binnenstad Arnhem betrokken.

Fietsnietjes

Afhankelijk van de plaats en ruimte zijn fietsklemmen (model 'tulp') of fietsnietjes geplaatst. Bij fietsnietjes is het makkelijker om bakfietsen of fietsen met een krat te plaatsen. Bij fietsklemmen kunnen er meer fietsen per vierkante meter worden geplaatst. De gratis stallingen voor fietsen zijn bij het Centraal Station, het Gele Rijdersplein en het Johnny van Doornplein.

Wrakken verwijderen

Behalve extra plekken voor fietsen, worden er sinds januari 2018 vaker wrakken, weesfietsen (fietsen zonder eigenaar) en verkeerd geplaatste fietsen uit de binnenstad verwijderd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.