Volledig scherm
Prins Han II van On-Ganse gaat helemaal los met Edsilia Rombley . © Harry van der Ploeg

Edsilia Rombley verovert Eusebiuskerk bij galaconcert On-Ganse

ARNHEM ,,Ik word afgeleid door al die knappe mannen voor me. Dat is helemaal niet goed voor me.’’ Edsilia Rombley wond de zaal van de Eusebiuskerk in Arnhem binnen een paar seconden om haar vingers tijdens het Galaconcert van Carnavalsvereniging On-Ganse zaterdagavond.

Daarna sprak ze de toverwoordenTweedledee, tweedledum. Gelijk sloegen overal de stoppen door in het vrolijke gezelschap van feestvierders, opgezweept door Rombleys wervelende vertolking van Get Ready' dat de ouderen die jong waren in de sixties  nog kennen van Rare Earth. 

On-Ganse was er weer in geslaagd om een gelikt programma neer te zetten onder het marstempo van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Na het traditionele Wilhelmus aan het begin van de avond ging direct de beuk erin.

Spaghetti western

Sierlijk en losjes met La Gazza Ladra van Rossini. Later werd het adembenemend spannend en lekker bij het  feest der herkenning bij een medley van Ennio Morricone's muzikale hoogtepunten uit de befaamde spaghetti western's van Sergio Leone en consorten. Dat werd dus even genieten van The Good, the Bad and the Ugly en niet te vergeten het hortsikdeuntje in het paardenzadel van Once Upon A Time in The West. Na de pauze deed de marinierskapel het  nog eens dunnetjes over met een medley van de grootste hits van Queen.

Carmen

Tania Kross trok alle registers met haar indrukwekkende stem. Hett zwoel de trommelvliezen binnen heupwiegende Carmen Habanera van Bizet ging erin als koek. Sinds zaterdag weten we dankzij Kross dat Margherita oorspronkelijk een Italiaanse ode was aan de zomerliefde en niet het aangrijpende drama van afscheid dat Marco Borsato ervan maakte op het album als 'Van Geen Ander.' Zo kan een mooie muziekavond ook nog leerzaam zijn.

Hemelbestormend

Tommie Christiaan maakte indruk met Caruso onder de paarsrode gloed van de perfecte belichtingshow tegen de achtergrond van het koor van de Eusebiuskerk. Later volgde zijn hemelbestormend duet met Tania Kross in de sfeer van Barcelona van Freddie Mercury en Montserrat Caballé.

Bezoekers die nog niet wisten hoe akelig goed de akoestiek van de Eusebiuskerk  klinkt na een reeks ingrijpende maatregelen gingen uit hun dak bij Christiaans kolkende vertolking van 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou'van Marco Borsato.

Swingende boel

Edsilia Rombley stond aan het eind van het concert charmant te grinniken met een carnavalsplak om de hals. Die fraaie onderscheiding werd natuurlijk meegebracht door Prins Han II van On-Ganse. Daarna werd het swingende boel tussen prins en souldiva met Ain’t No Mountain High Enough. De pauwenveer op zijn muts werd er duizelig van.

Volledig scherm
Kijken naar de fotograaf na afloop van het galaconcert van On-Ganse in de Eusebiuskerk. De prins en zijn gevolg hebben dolle pret met Tania Kross, Tommie Christiaan, Edsilia Rombley en de mannen van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. © Harry van der Ploeg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.