Volledig scherm
PREMIUM
Intratuin in Presikhaaf bestaat 25 jaar. Marcel van Beukering hangt de ballonnen op. © Rolf Hensel

Een bijzonder bedrijf, maar toch ook weer niet

ARNHEM - Dat het feest is, kun je zien aan de vlaggetjes bij de ingang, met daarop het getal 25. En er is een welkomstdrankje. Ook worden suikerspinnen uitgedeeld. De vestiging van Intratuin aan de Beverweerdlaan in Arnhem bestaat 25 jaar.

Het stadstuincentrum is een bijzonder bedrijf, vooral vanwege de personele invulling. Het overgrote deel van de ruim honderd medewerkers en stagiairs heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kan gaan om fysieke en verstandelijke beperkingen, maar ook sociale problematiek en psychische aandoeningen als autisme zijn aan de orde. Wat dat laatste betreft: het romantische miniatuur winterdorp dat onderdeel vormt van de recent opgebouwde kerstshow is gemaakt door een medewerker met autisme. Het klusje was hem op het lijf geschreven.

Presikhaaf Bedrijven

De bijzondere personele invulling is niet kenmerkend voor Intratuin in het algemeen. Bedrijfsleider Karin Jellema legt desgevraagd uit hoe het zit. ,,Deze vestiging is sinds januari van dit jaar eigendom van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, voorheen waren we eigendom van Presikhaaf Bedrijven. Doel is het begeleiden van mensen naar passend en zo regulier mogelijk werk. In veel gevallen is uitstroom heel goed mogelijk en soms zijn mensen hier gewoon op hun plek.”

Er valt voor medewerkers veel te leren bij Intratuin Arnhem, want zoals bij elk bedrijf zijn er allerlei functies waarin ervaring kan worden opgedaan. Jellema: ,,Niet alleen verkoop. Er is ook een magazijn, een café-restaurant, beveiliging.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.