Lege bouwkavels in de Arnhemse wijk Gaardenhage. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege bouwkavels in de Arnhemse wijk Gaardenhage. Foto ter illustratie. © Eveline van Elk

Eén grote klucht; het oplossen van de woningnood lijkt in Arnhem een kansloos verhaal

Column OnderlangsOnlangs sprak ik een Arnhemse die zowat haar halve leven ingeschreven staat bij Entree. Ze woont samen met haar zoontje op de vijfde verdieping van een flat. Ze wil graag een rijtjeshuis in Presikhaaf. Een bescheiden woonwens als je het mij vraagt. Maar voor mensen met een laag inkomen is het lastig dromen anno 2022. 

15 reacties

 • Rock Witten

  3 weken geleden
  De hoogte in dus....
 • Rock Witten

  3 weken geleden
  De hoogten is, zet er eens een paar woontorens neer dan krijg je een aanzien van een grote stad, hoewel met die rare "linkse" partijen gaat dat niet. met 160.000 inwoners blijf je in de wereld een "dorpie"
 • Ans Brouwer

  3 weken geleden
  Ik zeg bouwen en het liefst heel snel. Waar er ook maar een plan komt gaat de omgeving moeilijk doen met procederen. Die mensen vergeten dat IEDEREEN moet wonen. We kunnen toch niet onder de brug gaan liggen met z'n alle omdat er mensen zijn die het liefst niemand willen tegenkomen rond hun eigen grote huis met enorme lappen grond. Egoisme te top.
 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  @ Ceciel, hoeveel minder huizen zou je nodig hebben als er hier 900000 mensen minder zouden wonen. Tel daarbij ook nog eens de expats en de buitenlandse studenten bij op en het probleem is een stuk minder erg.
 • Ceciel Buijser

  4 weken geleden
  @Andre, die woningnood is pas recentelijk verergerd, vooral sinds de kredietcrisis van 2012-2015 met de omvallende banken. Tel daarbij de vergrijzing op, het gegeven dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, het toegenomen aantal eenpersoonshuishoudens, de kenniswerkers, de arbeidsmigranten en tot slot het volkomen falende beleid van VVD-duizenddingendoekje Stef Blok. Het is niet altijd de schuld van de statushouders, hoe graag dat ook wilt.

Arnhem e.o.