Volledig scherm
De Korenberurs in Arnhem. © Berrie Van Helden

Een Luxe hostel in Arnhemse Korenbeurs is meest afwijkende idee

ARNHEM - Het meest afwijkende idee voor de Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem is een luxe hostel voor rugzaktoeristen. Dat zegt jurylid Gerard Velthuizen (Platform Binnenstad Arnhem).

Een jury heeft uit achttien ideeën een selectie gemaakt. Vijf inzenders moeten hun ontwerp nu verder uitwerken. 

In april wordt bekend wie de Korenbeurs mag  exploiteren. Tegen die tijd verhuist het Focus Filmtheater van de Korenmarkt naar het Kerkplein en komt de Korenbeurs leeg. 

Poshtel

Eén van de voorstellen is een Poshtel. Dat is een hostel met de luxe van een driesterrenhotel, afgezien van de stapelbedden, en de prijs van jeugdherberg. Proeflokaal de Bekoring is een ander idee. Hier draait het om bakkers, brouwers en molenaars die werken met lokale produkten. 

De Bierfabriek is een samensmelting van een brouwerij, een café, restaurant en herberg. Dit plan wordt verder uitgewerkt. Andere ideeën zijn een foodhal en een Korensche Markthal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.