Volledig scherm
Chinees Restaurant Mijn Vriend. © Martijn Heitink/Persbureau Heitink

Eigenares van Chinees die werd vernield door verwarde man: 'Het was heel spannend!'

DIEREN - Ze is zo geschrokken dat ze er afgelopen nacht niet van heeft kunnen slapen. ,,Het was heel spannend, heel spannend. Een 25-jarige Nijmegenaar sloeg de ruit van de deur in en kwam met zijn hand door de ruit om de deur van binnenuit van het slot te halen’’, zegt eigenares Shui Sai Lin van Chinees restaurant Mijn Vriend aan de Doesburgsedijk in Dieren.

De verwarde man sloeg zondag rond 21.00 uur de ruit van de gesloten toegangsdeur in en verwondde daarbij zichzelf. Daarna greep hij een mes vanachter de balie voor de afhaalklanten. Volgens de politie wilde hij daarmee zich wat aan te doen. 

Bang

Quote

Ik heb er niet veel van gezien, want ik ben heel snel gevlucht. Ik was heel bang

Eigenaresse Shui Sai Lin

,,Hij was verward. Ik denk niet dat hij iets wilde stelen. Mijn man Xiang Wei Shi heeft geprobeerd het mes af te pakken. Hij heeft zich gesneden, maar het was maar een klein wondje. Ik heb er niet veel van gezien, want ik ben heel snel gevlucht. Ik was heel bang.’’

De politie heeft de Nijmegenaar gearresteerd. ,,Er waren ook heel veel mensen op af gekomen. Die hebben geprobeerd hem te overmeesteren. Dat viel niet mee. Hij was heel sterk’’, vertelt de eigenares.

De verdachte heeft op de weg naar het politiebureau enkele keren geprobeerd zichzelf te verwonden door hard met zijn hoofd op de autoruit te bonken. Datzelfde deed hij daarna in de cel. Hierop is hij ter observatie met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.