Volledig scherm
'Parade van Nederlands Indië' bij de start van de expo Sonsbeek '16. © Marc Pluim

Eindhoven passeert Arnhem als kampioen in evenementen

ARNHEM - Arnhem grijpt naast de titel 'grootste evenementenstad van Nederland'. Eindhoven gaat  met deze prijs aan de haal, zo bleek vandaag tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Rotterdam. 

De jury vond dat Arnhem wel in de tip thuishoort in de categorie 'Excellente Evenementensteden boven de 100.000 inwoners'. De andere genomineerden waren Apeldoorn en Zwolle. 

'Springplankbudget'

Arnhem kreeg lof toegezwaaid vanwege het stimuleren van vernieuwende evenementen via het ondernemersfonds en een zogeheten 'springplankbudget' van de gemeente. Ook de aandacht voor mode en de spraakmakende Sonsbeek Tentoonstelling oogst waardering. 

Arnhem presenteert het evenementenbeleid met een kwinkslag als het 'bevorderen van bruto lokaal geluk'. De jury vindt die omschrijving sympathiek.

PSV

In Eindhoven duurde het even voordat het goede nieuws tot de mensen doordrong. De stad viert immers het grootste evenement van het jaar: het kampioenschap van PSV. De jury noemt Eindhoven als winnaar 'een  stad die haar professionaliteit keer op keer bewijst.' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.