De school in het asielzoekerscentrum aan de Groningensingel in Arnhem mag drie jaar het predikaat 'excellent' voeren. V.l.n.r. leerkrachten Anneloes Odijk, Dianta de Kinkelder en Lieke Verboeket, burgemeester Ahmed Marcouch en Rutger Meijer van de Inspectie van het Onderwijs.
Volledig scherm
De school in het asielzoekerscentrum aan de Groningensingel in Arnhem mag drie jaar het predikaat 'excellent' voeren. V.l.n.r. leerkrachten Anneloes Odijk, Dianta de Kinkelder en Lieke Verboeket, burgemeester Ahmed Marcouch en Rutger Meijer van de Inspectie van het Onderwijs. © DG

Eretitel voor asielonderwijs Arnhem

ARNHEM - De onderwijsvoorziening in het asielzoekerscentrum aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid is tot excellente school uitgeroepen. Het predikaat is de school maandagochtend overhandigd door de Inspectie van het Onderwijs.

De procesopvanglocatie-nieuwkomersvoorziening van basisschool Het Mozaïek, zoals de voorziening officieel heet, behoort tot 49 scholen in Nederland die de eretitel voor het eerst mogen voeren, voor de duur van drie jaar.

Het team meldde zichzelf als kandidaat, omdat het met de school in Arnhem-Zuid de ambassadeur wil zijn van het onderwijs aan nieuwkomers. De in het azc gevestigde school opende drie jaar geleden en ziet met het predicaat haar beredeneerde aanpak bekroond. 

Die aanpak is een op wetenschappelijke inzichten gebaseerd onderwijsaanbod dat door de leerkracht op individuele leerlingen is toe te snijden en waarmee vorderingen kunnen worden gemaakt, ondanks het feit dat de populatie in de klas voortdurend wisselt. Dat laatste is het gevolg van de asielprocedure die de gezinnen in het Arnhemse centrum doorlopen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.