Eva Riemersma, de wereldkampioen schaatsen uit Ellecom

ELLECOM - Ze is sinds 1 januari huisarts in Dieren en woont iets meer dan een maand in Ellecom. Toch is Eva Riemersma-van Rheenen (34) daar al wereldberoemd. Ze werd afgelopen weekeinde op de ijsbaan van het Italiaanse Baselga di Pinè werldkampioen allround schaatsen op het WK 30-plus.

En zo kan het gebeuren dat tientallen dorpsbewoners, onder begeleiding van de plaatselijke fanfare Excelsior, iets na half negen op een maandagavond voor de net betrokken woning in het dorpscentrum staan voor een aubade en bloemenhulde. 

Ontploft

De straat waar Riemersma woont heeft een actieve buurcommissie met dito buurtapp. Die ontplofte toen zondag het nieuws van de wereldtitel, via de site van de dokterspraktijk, het dorp bereikte. De huldiging en het versieren van de straat was in recordtijd geregeld.

,,Overweldigend’’, zei Riemersma na afloop. ,,Ik wist dat ik in een actief dorp ben komen wonen en voelde al iets aankomen. Maar dit is echt heel bijzonder’’, aldus de Ellecomse, die met cadeau’s en bloemen werd overladen. In Baselga werd ze vrijdag tweede op de 500 meter. Op zaterdag won ze de 1.000 en de 1.500 en op zondag ook de 3.000 meter.

,,We zijn nu een dorp met een wereldkampioen, welk dorp in Rheden kan ons dat nazeggen’’, juichte Theo van Berkel namens de Oranjevereniging. 

Eva Riemersma laat zich in Ellecom, met zoon Douwe op de arm,  overweldigen door een spontane bloemenhulde. Haar net gekozen woonplaats liep uit om de kersverse wereldkampioen allround 30-plus in het zonnetje te zetten.
Volledig scherm
Eva Riemersma laat zich in Ellecom, met zoon Douwe op de arm, overweldigen door een spontane bloemenhulde. Haar net gekozen woonplaats liep uit om de kersverse wereldkampioen allround 30-plus in het zonnetje te zetten. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.