Volledig scherm
Brandweer actief in Dieren na exploderend vuurwerk. © Roland Heitink

Explosief verwoest entree basisschool Schaddeveld in Dieren

DIEREN - De entreepartij van basisschool 't Schaddeveld in Dieren-Noordoost is dinsdagavond omstreeks 23.30 uur ernstig beschadigd door een explosie. De politie denkt dat de daders grof vuurwerk hebben gebruikt. 

Wie voor de ontploffing verantwoordelijk is, is nog onduidelijk. Een getuige heeft jongeren weg zien rennen. Het zouden er twee tot vier zijn, in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. De politie doet sporenonderzoek. 

De explosie heeft tot gevolg gehad dat de ramen van de ingangsdeuren verbrijzeld zijn. Hetzelfde geldt voor twee zijramen naast de deuren. De raamboompjes van deze ramen zijn door de kracht van de explosie omgebogen. Uit het afdak boven de ingang zijn planken weggeslagen. 

Ook de nabijgelegen basisschool De Boomgaard werd eerder op de dag getroffen door ongeluk. Het containerhok achter de school brandde uit. Wat de oorzaak is van het vuur, is nog onduidelijk.

Volledig scherm
De gevolgen van de explosie bij 't Schaddeveld in Dieren ziujn goed te zien. De ruiten zijn verbrijzeld (deels hangen ze nog in de sponningen) en uit het afdak zijn planken naar beneden gekomen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.