Expositie van foto's gemengde gezinnen in Arnhem

ARNHEM - De Iraans-Nederlandse fotografe Negin Zendegani exposeert vanaf vrijdag 1 september in Museum Arnhem portretten van 'gemengde gezinnen'. Een van de partners op de foto's is telkens een autochtone Nederlander, de ander komt ergens anders vandaan.

,,Ik heb willen onderzoeken hoe het bevalt om samen te leven als je een verschillende culturele achtergrond hebt’’, zegt Zendegani. ,,Hoe voed je je kinderen op? Tegen welke problemen loop je aan? Begrijp je elkaar altijd? Kun je met elkaar lachen?’’

De portretten vormen samen als het ware een beeld van het hedendaagse Nederland of misschien wel van de wereld. Mensen uit verschillende culturen zullen het met elkaar moeten redden. De echtparen hebben op één punt mogelijk een voorsprong: ze houden van elkaar. 

De expositie Waarom ik van je houd is te zien in Museum Arnhem van 1 tot 24 september. Bij uitgeverij Kontrast verschijnt een boek met de foto's en de interviews met de geportretteerden. Expositie en boek zijn mogelijk gemaakt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en Vluchtelingenwerk Nederland.

Volledig scherm
Andrew, Agatha, Gabriela en Chris Avadu © Negin Zendegani

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.