Volledig scherm
Het woonwagenkamp aan de Meliskerkestraat in Arnhem-Zuid. © Google Streetview

Extra standplaatsen bij woonwagenkampjes in Arnhem

ARNHEM - Bestaande woonwagenkampjes in Arnhem worden waar mogelijk uitgebreid als daar behoefte aan bestaat. Die belofte deed wethouder Wonen Geert Ritsema vrijdagmiddag aan een delegatie van de 128 woonwagenbewoners die nu al een standplaats hebben in de stad.

Ritsema deed zijn toezegging bij de presentatie van een rapport over de woonwensen van woonwagenbewoners. Dat bevestigde nog eens het grootste probleem in de bevolkingsgroep; er zijn te weinig woonwagens voor kinderen (die dus lang thuis blijven wonen of noodgedwongen in een standaardwoning trekken.

Onduidelijk

Die wens was in december 2016 de aanleiding om het rapport te laten maken, maar de concrete behoefte aan woonruimte blijft onduidelijk. Daarvoor is opnieuw onderzoek nodig. ,,Maar daar gaan we niet op wachten", zegt de wethouder. ,,Kom naar ons toe als er concrete problemen zijn en we kijken wat we kunnen doen."

Van de 128 huishoudens op een woonwagenkamp, vulden er 73 mensen een enquête in. Zij hebben samen 61 kinderen, die allemaal in een woonwagen willen wonen. Voor hen is uitbreiding nodig van het aantal standplaatsen, dat tientallen jaren bevroren is geweest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.