Volledig scherm
Peter Wiegmink, broer van de op de Posbank vermoorde huisschilder Alex Wiegmink, staat de pers te woord. © Marc Pluim

Familie Alex Wiegmink: hoger beroep Posbankmoord teleurstellend

updateARNHEM/ RHEDEN - 'Uitermate teleurstellend' noemt de familie Wiegmink het hoger beroep van Frank S. uit Boekel. ,,De familie had gehoopt het boek te kunnen sluiten. S. had toegezegd dat hij zijn straf zou accepteren, hoe hoog die ook zou uitvallen’’, zegt advocaat Petra Breukink namens de familie.  

De weduwe van Wiegmink, zijn drie zoons en broer waren woensdag aanwezig in het Gerechtshof Arnhem tijdens de eerste niet inhoudelijk zitting van het hoger beroep. Zij gaven aan dat zij ook tijdens het hoger beroep, dat waarschijnlijk in maart 2018 dient, gebruik willen maken van hun spreekrecht. 

Volledig scherm
2017-02-15 00:00:00 ARNHEM - Een rechtbanktekening van Frank S. tijdens de pro forma zititing van de rechtzaak in de Posbankmoord. S. staat samen met Souris R. terecht voor de moord op Alex Wiegmink in 2003. ANP ALOYS OOSTERWIJK © ANP

,,De gevangenisstraf van 14 jaar is mij koud op het dak gevallen’’, gaf Frank S. uit Boekel woensdagmorgen als motivatie voor zijn hoger beroep. Die opmerking leidde tot verontwaardiging bij de nabestaanden van Wiegmink. S. kreeg de straf voor zijn aandeel in de dodelijk schietpartij in januari 2003 waarbij Dremptenaar Alex Wiegmink om het leven kwam. Zijn toenmalige kameraad Souris R. uit Veghel moet 16 jaar zitten. Beide hadden volgens de rechtbank na het schietincident de auto met daarin het lichaam van Wiegmink verbrand.

Het gerechtshof bepaalt over twee weken of de verzoeken van de advocaten worden ingewilligd. Het hoger beroep dient waarschijnlijk in maart 2018.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.