Fanclub Rolling Stones wil heel Arnhem op stelten zetten

ARNHEM - Optredens, films, een expositie, zelfs een ‘tongpoes’, als knipoog naar het beroemde logo. The Rolling Stones spelen 15 oktober in Arnhem en als het aan de Nederlandse fanclub Forty Licks ligt, kan daar in de stad straks echt niemand omheen. 

Initiatiefnemer is fanclubvoorzitter en Arnhemmer Robin Scherrenburg. Hij wil zijn stad rond het optreden van zijn grote idolen op stelten zetten. Ervaring met zo’n manifestatie heeft hij al. In 2006 haalde hij het kunstje al eens uit in Amsterdam, met ‘A Bigger Bash’.

Tong 

Destijds heette de Stones-tour ‘A Bigger Bang’, nu is de naam ‘No Filter’. Wat Scherrenburg betreft, hangt Arnhem dit najaar vol met het bijbehorende logo, met de bekende Rolling Stones-tong. ,,Te beginnen een week voor het concert”, zegt de Arnhemmer (58).

Scherrenburg zit vol plannen voor ‘Bridges to Arnhem’, een knipoog naar het Stones-album Bridges to Babylon uit 1997. Voor het logo van de manifestatie in Arnhem wordt de leeuw vervangen door de tweekoppige adelaar van het gemeentewapen.

Korenmarkt

Wat zijn die plannen? ,,Een grote banner aan de Eusebiuskerk, een expositie, optredens van tributebands Stripped en The Stolling Rones op Jansplaats en Korenmarkt en blues- en countrybands, de genres die The Rolling Stones hebben geïnspireerd. Bioscoop Pathé gaat speelfilms vertonen.”

Na het concert komen er in Arnhem afterparty’s. Heel belangrijk voor Stones-volgers, zegt de fanclubvoorzitter. ,,Zij willen hun ervaringen graag met elkaar delen, maar afterparty’s zijn er maar zelden, tot onze frustratie.” 

Volledig scherm
© EPA

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.