Volledig scherm
FLOBO, de automatiek in de stijl van de FEBO bij de afdeling schoenen van Floris van Bommel in de nieuwe schoenenzaak van Van Dael in Arnhem. © Harry van der Ploeg

FEBO niet blij met 'schoenensnackbar', FLOBO in Arnhem moet weg

ARNHEM - Snackbarketen FEBO heeft met succes bezwaar gemaakt tegen het opschrift boven de automatiek van Floris van Bommel in de schoenenzaak van Van Dael in de Rijnstraat in Arnhem. Er stond FLOBO boven de muur, waar je schoenen uit kunt trekken. Het was een knipoog naar het logo van FEBO.

Schoenenontwerper Floris van Bommel onthult zaterdag een nieuwe logo boven de 'schoenensnackbar'. Om de lieve vrede.

,,Een geintje’’, noemt Edwin van Dael de creatieve vondst die voor onbedoelde ophef heeft gezorgd. ,,We hebben overal positieve reacties gekregen op de automatiek, ook van de familie Van Bommel. Het enthousiasme was groot. Er schuilde niks kwaads achter.’’

'Niet laten escaleren'

Volledig scherm
Slippers van de FEBO. © ANP

Hij respecteert de wens van FEBO om hun naam te beschermen. ,,Een bureau voor merkenrecht heeft ons benaderd in opdracht van FEBO. Daarna hebben we direct stappen ondernomen. Ik wilde het absoluut niet laten escaleren. Het was speels bedoeld, meer niet. Dit is ons geen enkel juridisch conflict waard.’’

De directie van FEBO wil niet op de kwestie reageren. De snackbarketen is tuk op merchandise en heeft onlangs nog een kledinglijn ontwikkeld, met speciale badslippers met het opschrift FEBO. De letters in FEBO staan voor Ferdinand Bolstraat, waar in 1993 de eerste FEBO werd geopend.

FLOBO stond in de zaak van Van Dael voor Floris van Bommel, de creatief directeur van de befaamde schoenenfabriek uit het Brabantse Moergestel.

Feest

Volledig scherm
Floris van Bommel. © ANP

Van Dael beschouwt de zaak nu als afgedaan. ,,Zaterdag is het feest in onze zaak’’, benadrukt Edwin van Dael. ,,De volledige directie van Van Bommel is vanaf twee uur aanwezig om nieuwe schoenenlijn te presenteren. Floris, Reynier en Pepijn. Dat komt zelden voor.’’ Floris van Bommel signeert voor de liefhebbers schoenspanners bij hun nieuwe aanwinst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.