Brandweerlieden houden onder trolleyklimmer Pavel een groot opvangkussen gereed.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerlieden houden onder trolleyklimmer Pavel een groot opvangkussen gereed. © Persbureau Heitink

File door eendenfamilie op snelweg is geen probleem. Maar bij mens die op trolleykabels klimt hoor je: ‘Schieten!’

In overspannen toestand klom de dakloze Tsjech Pavel maandagmiddag in de trolleymasten bij het Centraal Station in Arnhem. De politie probeerde van alles om hem eruit te halen. Toen praten niet hielp, werd de man getaserd en met beanbags (een zakje stalen kogeltjes) beschoten. Het duurde uren voordat Pavel was overmeesterd.

10 reacties

 • Jack Hendriks

  2 maanden geleden
  A. Diepenveen en Mark Leenders, jullie weten niet waarover jullie praten. Nooit te maken gehad met psychische personen, dan krijg je deze kortzichtige reacties.
 • Chih-Sheng Chao

  2 maanden geleden
  Wat niet wordt vermeld in het artikel is dat de verwarde ma een steekwapen bij zich had. Hierdoor kon de Politie ook niet veel anders doen. Pas doordat de man het mes liet vallen na het spuiten, kon de politie dichterbij komen met de reparatie wagen van Connexxion.
 • Anne Nicolai

  2 maanden geleden
  Compassie is weer ver te zoeken hier. Die man heeft hulp nodig. Helaas is GGZ afgelopen jaren finaal uitgekleed. Dan krijg je dit.
 • Mark Leenders

  2 maanden geleden
  Nee we hadden hem natuurlijk met veel zachtere hand naar beneden moeten halen en die belhamel een aai over het bolletje moeten geven en beleefd moeten vragen of die dit soort fratsen de volgende keer achterwegen wilt laten. Zolang we lekker met zachte hand hier blijven regeren zal er weinig veranderen. Harder optreden zal mensen wel 2x na doen denken alvorens ze gekkigheid uithalen.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Beschaving is tegenwoordig ver te zoeken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem