Forse files op snelwegen rond Arnhem en Nijmegen door ongelukken

ARNHEM - Door een aantal ongelukken op de A12 bij Arnhem moesten automobilisten op die snelweg vanochtend rekening houden met veel vertraging. Ook op de A73 bij Nijmegen was het deze ochtend raak door een ongeval bij Wijchen. 

Daar stond verkeer rond 07.45 uur over 15 kilometer stil tot aan Beuningen.

Tegen die tijd was het op de A12 al minder druk. Daar stond verkeer eerder op de ochtend vanaf Duiven tot aan knooppunt Grijsoord over 16 kilometer vast. Vanwege verschillende ongelukken werden rijstroken afgesloten. Een vrachtwagen met pech bij Arnhem-Noord maakt de file nog forser.

Door de files op de A12 liep ook de A50 bij Arnhem vol met blik. Vanaf Hoenderloo stond verkeer ook daar stil, over 14 kilometer.

Automobilisten die vanaf de Duitse grens of de Achterhoek over de A18 en A12 naar Arnhem rijden kunnen daar nog 3 of 4 kilometer bij optellen.  Door een ongeluk bij Zevenaar ontstond ook daar file. Daar werden de rijstroken rond 09.20 uur pas vrijgegeven. 

Alle ongevalsplekken zijn inmiddels weer vrij.

Volledig scherm
Archieffoto, ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.