Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends is politiek verslaggever en columnist bij De Gelderlander © De Gelderlander

Foute lijstjes

ColumnDaar waren ze weer: de verkeerde lijstjes. Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, kondigde donderdagavond in een plaatselijke talkshow aan dat Arnhem moet verdwijnen uit de top van foute lijstjes.

Waar ging het om? Arnhem staat op de zesde plek in de lijst van criminele steden, en het is volgens een onderzoek van het blad Nieuwe Revu de stad waar je het snelst aan een gram cocaïne kunt komen. Dat is een slechte zaak, vindt de burgemeester: Arnhem moet van die lijstjes af.

Marcouch is niet de eerste die het roept, en hij zal ook niet de laatste zijn. Sinds die hele manie van lijstjes, meten-is-weten en benchmarks ons land overspoelde, is Arnhem de pineut. Arnhem en de verkeerde lijstjes, die twee-eenheid is niet te verbreken. Yin scheid je ook niet van yang, Bassie niet van Adriaan. Arnhem is nu eenmaal de stad met de meeste achterstandswijken buiten de Randstad, de grootste inkomensongelijkheid (op Den Haag na), met de hoge criminaliteit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.