Gasten gala On-Ganse genieten van topamusement

videoARNHEM - Edsilia Rombley en Tania Kross voor je neus, ondersteund door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine: je kunt het slechter treffen, blijkt in de Eusebiuskerk in Arnhem. Zaterdagavond werden de gasten van het 47e galaconcert van carnavalsvereniging On-Ganse onthaald op topamusement.

Dat het een feestje van de grote carnavalsclub uit Arnhem is, zie je meteen bij binnenkomst, als de veren op de steek van de raad van elf je tegemoet zwaaien. En je ziet het binnen, als prins Han II (Han van Eerten) met zijn page Renske en adjudant Rense in vol ornaat worden onthaald. Voor het overige is dit echt een gala, met de dames en heren bezoekers niet in carnavalskostuum, maar op sjiek.

Het is wel een gala met een ongedwongen sfeer, zeker na de pauze, als de stoelen aan de kant gaan en de voetjes al wat meer van de vloer kunnen. Daar zorgt Edsilia Rombley voor, met prima vertolkingen van klassieke soulnummers.  Ondersteund door twee achtergrondzangeressen blijkt Rombley bijvoorbeeld heel goed raad te weten met het werk van Etta James en Gladys Knight.

Overdonderd

Voor de pauze is het nog wat meer een klassiek concert, met sopraan Tania Kross als soliste en met de Marinierskapel die aan het begin volgens traditie het Wilhelmus speelt. Kross laat haar welluidende sopraan schallen in Carmen van Bizet en in Summertime van Gershwin. Helemaal overdonderd is de zaal als ze met Tommie Christiaan, met wie ze werkte in tv-programma De beste zangers, een ferm Barcelona eruit knalt. Geen Montserrat Caballé en Freddy Mercury, maar toch, daar gaan de handen in Arnhem ovationeel voor op elkaar.   

Het galaconcert had voor de tweede keer in de Eusebiuskerk plaats. Volgend jaar is de vereniging in principe weer welkom in het vernieuwde Musis, van oudsher de pleisterplaats van de On-Ganse. Aan het geluid in de kerk ligt het in ieder geval niet. Met de ingrepen die zijn gedaan, is de akoestiek zodanig verbeterd dat orkest en zang waarlijk puik klonken.  

Volledig scherm
Edsilia Rombley in actie met de Marinierskapel, op het gala van carnavalsvereniging On-Ganse in de Eusebiuskerk in Arnhem. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.