Gedeputeerde Michiel Scheffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Michiel Scheffer. © Provincie Gelderland

Gedeputeerde Scheffer over Imec: 'We wisten: dit wordt duur'

Het prestigieuze onderzoeksinstituut IMEC komt naar Gelderland. Althans, als de provincie 60 miljoen euro neertelt. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ,,Ik kan niet zomaar zeggen: sorry, dit is ons te duur.''

18 reacties

 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Een terrein bouwrijp maken en vervolgens verkopen willen vergelijken met jarenlang een deel van de kosten van de bedrijfsvoering betalen slaat nergens op. En als provincie of gemeente elkaar vliegen (werkgelegenheid) af willen vangen en tegen elkaar uit laten spelen door bedrijven is evenmin slim. 
 • CCC

  4 jaar geleden
  Natuurlijk is IMEC wel commercieel, zonder inkomsten gaan ze gewoon failliet net als ieder ander bedrijf. Lees hun jaarverslagen maar eens om te kijken hoe ze hun hoofd (en dat van hun dochterbedrijven) boven water houden.
 • LeonneBlok

  4 jaar geleden
  En dat doen ze niet voor niets: Gelderland heeft heel veel te bieden als het gaat over food technologie en gezondheid. Mooie duurzame perspectieven.
 • LeonneBlok

  4 jaar geleden
  Hoi Karel, helemaal eens! De impact van een instituut als imec is veel groter dan alleen de banen binnen het instituut. Dit is een kans voor Gelderland, mijn belastingcenten mogen ze hebben.
 • LeonneBlok

  4 jaar geleden
  Hoi CCC, universiteiten doen fantastisch werk, maar brengen de kennis niet veel verder. Imec is geen commercieel bedrijf, maar een instituut dat de verbindingen legt met de rest van de waardeketen. Dit is ook goed nieuws voor de universiteiten, die veel meer rendement krijgen van hun werk. Geen wonder dat de WUR en de RUN zo enthousiast zijn over dit initiatief.

In samenwerking met indebuurt Arnhem