Volledig scherm
Museum Arnhem. © Marco Bouman/De Gelderlander

Gedwongen uitstel verbouwing Museum Arnhem

ARNHEM - De grootscheepse verbouwing van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg is op last van de gemeente uitgesteld. Op de aanbesteding voor de werkzaamheden heeft zich slechts één bouwondernemer gemeld. Die was te veel te duur, zo geeft de gemeente aan in een verklaring.

Het stadsbestuur heeft om die reden de aanbestedingsprocedure stop gezet. De verbouwing, geraamd op bijna 15 miljoen euro, moet 550 vierkante meter extra expositieruimte opleveren, plus een opknapbeurt voor het rijksmonument. Ook is een nieuw depot voorzien voor de kunst - en archologiecollectie van de gemeente. Het bureau Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam mocht het ontwerp maken.

Pop-up tentoonstellingen

Het museum moest de deuren vorig jaar sluiten vanwege bouwonderzoek en asbestsanering. Eind 2019 zou het nieuwe museum volgens de oude planning open gaan. Dat tijdstip zal nu worden uitgesteld. 

Museum Arnhem blijft in de tussentijd actief met pop-up tentoonstellingen in de stad, educatieprogramma's en andere activiteiten. De komende tijd onderzoekt het Arnhemse college hoe de gemeente haar ambities voor Museum Arnhem alsnog waar kan maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.