Volledig scherm
© RGBStock

Geen hogere vergoeding voor schade door ganzen

ARNHEM - Boeren in Gelderland krijgen geen hogere vergoeding voor schade door vraatzuchtige ganzen. Zij dringen daar wel op aan, maar kregen woensdag nul op het rekest van de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Teus Kool van Landbouworganisatie LTO Noord zei dat boeren buiten de officiële natuurgebieden veel te veel schade moeten dragen.

Eigen risico
Als zij schadevergoeding aanvragen bij het Faunafonds, moeten ze 300 euro behandelkosten betalen en geldt er een eigen risico van 250 euro. De boeren willen dat de provincie dat bedrag vergoedt.

Voor dat voorstel bestond in Provinciale Staten veel sympathie. Maar gedeputeerde Van Dijk zei dat dat onmogelijk is.

Zelfstandig
Het Faunafonds is een zelfstandige organisatie die behandelbedragen en eigen risico’s in rekening brengt. Van Dijk vond dat LTO boter op het hoofd heeft: hij wees erop dat in het bestuur van het Faunafonds 2 vertegenwoordigers van de boeren zitten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.