Burgemeester Ahmed Marcouch is in gesprek met leerlingen op het Maarten van Rossem over seksuele intimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ahmed Marcouch is in gesprek met leerlingen op het Maarten van Rossem over seksuele intimidatie. © Gerard Burgers

Geen jurkje aan uit angst nagefloten te worden: ‘Met van die opmerkingen waardoor je je heel klein voelt’

WereldmeisjesdagARNHEM - ‘Lekkere billen.’ ‘Hee, meisje. Psssttttt’. Net als veel vrouwen in Arnhem hebben leerlingen van het Maarten van Rossem te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat. ,,Ik trek geen jurkje aan uit angst om nagefloten te worden.’’

8 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Wat Ahmed Aboutaleb is voor Rotterdam... is Ahmed Marcouch voor Arnhem. Nijmegen kan hierbij niet achter blijven.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @P van de Kaa, da's onzin. Witte jongens en mannen laten dat gebrek aan respect ook vaak zien maar wijzen doorgaans dan meteen naar een ander. Alsof je na drie winkeldiefstallen voor de rechter zegt: "Erg? Wat Sieuwert van der Lienden heeft gepikt, da's pas erg!"
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  En toch, ik vind het altijd wel typerend dat er steeds weer naar een 'bepaalde groep personen' (noem het beestje toch gewoon bij de naam) gewezen wordt als het gaat om het lastig vallen van meisjes en vrouwen, terwijl het respectloze gedrag voor vrouwen onder alle geledingen voorkomt. Lees de comments op de column van Saskia Noort maar eens. Persoonlijk heb ik de meeste last van witte, dronken, middelbare mannen gehad die onder het motto 'het is toch maar een geintje' alles goed weten te praten.
 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  @ceciel nee, maar is er nou eenmaal een cultuur waar respect voor vrouwen minder ingebakken zit. We hoeven niet alles met fluwelen handschoentjes aan te pakken als er een zichtbaar probleem is waarbij een bepaalde groep personen daarin oververtegenwoordigd is.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @m bruin: dus als witte jongens of mannen vrouwen nafluiten en lastig vallen is het minder erg omdat het er minder zijn? Is dat wat je wilt zeggen?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.