Winkelen zonder mondkapje: het mag eindelijk weer.
Volledig scherm
Winkelen zonder mondkapje: het mag eindelijk weer. © ANP

Geen mondkapje meer nodig bij het winkelen: het is even wennen na al die maanden

UPDATEHet mondkapje kan af in de supermarkt, winkels en in veel andere openbare gebouwen. Vanaf vandaag zijn de coronaregels in Nederland verder versoepeld. Dat was voor veel mensen nog even wennen. Ook al omdat je op sommige plekken wel nog goed de 1,5 meter afstand in de gaten moet houden. 

9 reacties

 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  We kunnen mensen als Pieter beter negeren. We kunnen hen toch niet helpen alles in het juiste perspectief te laten zien. Ze hebben hun eigen waarheid. Denken wellicht ook dat de aarde plat is.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @P. Looyenga het klopt wat u zegt. Mondkapje veilig voor je omstanders, niet voor jezelf. Veel mensen dragen een week lang hetzelfde mondkapje... intussen nestelen zich stofdeeltjes en bacteriën in je masker. Via de verplichte neusbedekking adem je bevuilde substantie in wat in je mondkapje zit.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Beste Els, Pieter leeft in een heel andere wereld waarin hij het alleen voor het zeggen heeft samen met zijn alter ego,s Frank en Jan.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Pieter, in de UK hebben de meeste mensen nog maar een prik gehad omdat ze zoveel mogelijk mensen een inenting wilden geven. En ze hebben veel te laat de grenzen gesloten voor mensen uit India. Dat is waarom die variant zo veel mensen heeft besmet. Steek jij maar lekker je kop in het zand. Ik houd in winkels voorlopig mijn mondkapje op al ben ik wel volledig ingeënt.
 • Peter Looyenga

  1 jaar geleden
  Volgens mij hebben sommige mensen nog steeds niet door dat een mondkapje anderen moet beschermen, niet jezelf.

In samenwerking met indebuurt Arnhem