Volledig scherm
© ANP

Geen plekje in de trein? Kijk tussen Arnhem en Den Bosch even op de zitplaatszoeker

NIJMEGEN/ARNHEM - Wie vanochtend met de trein tussen Arnhem en Den Bosch reist kan vooraf zien waar in de trein nog een zitplaatsje is. De Nederlandse Spoorwegen hebben daarvoor een speciale de zitplaatszoeker in de NS reisplanner-app ontwikkeld.

Die geeft vanaf vandaag naast een reisadvies en informatie over in welke treinen het druk is ook in groen, geel of oranje aan in welk rijtuig nog plek is. 'Op een beginstation zoals Arnhem, zitten er veel meer mensen achterin de trein. Bij aankomst in Den Bosch, is het juist druk voorin de trein', aldus de NS. Dat wordt met sensoren in de trein gemeten.

Volledig scherm
Een voorbeeld van hoe met oranje, geel en groen wordt aangegeven waar nog plek is in de trein. © NS

De vervoerder zegt met de proef te beginnen op het traject tussen Arnhem en Den Bosch omdat juist op dat spoorvak blijkt dat mensen aan de ene kant van de trein staan, terwijl er in een ander gedeelte nog zitplaatsen zijn. Is het succesvol dan zal de zitplaatszoeker ook op andere trajecten worden ingevoerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.