Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Geitenboeren hebben nog hoop dat stop niet verlengd wordt

ARNHEM - Een groep geitenboeren heeft  vanochtend in het Gelderse provinciehuis in Arnhem actie gevoerd tegen verlenging van de geitenstop. In augustus besloten Provinciale Staten dat er in heel Gelderland geen geit bij mag komen. Dit omdat rondom geitenboerderijen meer longontstekingen voorkomen. 

Vandaag  bepalen de Staten of die stop met een jaar  verlengd wordt. De geitenboeren deelden geitenkaas en -worst uit aan Statenleden. 

Onmogelijk

Volledig scherm
Willie Groot Roessink uit Laren © DG

Onder de demonstranten is onder meer Willie Groot Roessink uit Laren die al 32 jaar geiten houdt. Zij wil niet meer geiten gaan houden, maar wel haar stallen vernieuwen en vergroten. Ook dat is met de huidige geitenstop onmogelijk. Later op de dag dienen VVD, SGP en ChristenUnie moties in om de maatregel wat te verzachten. 

Deze partijen dienen met D66 een voorstel in om vergrotingen van stallen wel mogelijk te maken als dat maar niet leidt tot uitbreiding van het aantal geiten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.