Volledig scherm
De Staat. Met de show In the Round is de Nijmeegse band genomineerd in de categorie 'beste event'. © ANP Kippa

Gelderland Awards lijken Nijmeegs feestje te worden

ARNHEM/ NIJMEGEN - Na een succesvolle eerste editie in 2016 zijn de door muziekplatform 3voor12 georganiseerde Gelderland Awards terug. Vanavond worden in het Arnhemse Luxor Live de beste Gelderse bands en festivals bekroond met een award. Vooral veel Nijmeegse formaties zijn genomineerd.

Er zijn dit keer minder categorieën dan bij de eerste editie van vorig jaar. Het aantal is teruggebracht van tien naar vijf. ,,We wilden het overzichtelijk houden’’, zegt Syl Scheffel, hoofdredactie van 3voor12 Gelderland. Er worden prijzen uitgereikt voor de beste nieuwkomer, de beste live-act, beste ep/album, beste event en beste artwork.

Nijmeegs feestje

De categorie 'beste event' kent twee onverwachte kanshebbers. De strijd gaat  tussen 'In the Round' (locatie Vasim, Nijmegen) en 'Donnerwetter Day' (locatie Luxor Live, Arnhem). Beide evenementen zijn georganiseerd vanuit een band. In the Round is een show van de Nijmeegse band De Staat en Donnerwetter Day is de releaseparty van het nieuwe album van de gelijknamige Arnhemse band. 

De awards lijken, net als tijdens de eerste editie, een grotendeels Nijmeegs feestje te worden. Van de 25 genomineerden zijn er maar liefst 16 afkomstig uit Nijmegen. Arnhem heeft slechts drie genomineerden.

Tijdens de show treden diverse Gelderse bands op, waaronder genomineerden Annahay, Linde Schöne en Juneville. Het is de bedoeling dat de Gelderland Awards vanaf nu een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. De uitreiking begint om 21.00 uur, entree 7,50 euro.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.