Volledig scherm
© Bron Commons.wikipedia.org

Gelderse belastingmedewerker vast voor verduistering 20 miljoen

ARNHEM - Een 51-jarige belastingmedewerker uit Gelderland wordt verdacht van verduisteren en witwassen van 20 miljoen euro van de Belastingdienst. Het voorarrest van de man is dinsdag door de rechter-commissaris van de Arnhemse rechtbank met 14 dagen verlengd.

De man is, naar nu bekend is geworden, afgelopen vrijdag ​in de omgeving van Arnhem ​aangehouden door de FIOD. Volgens de Arnhemse rechtbank komt de man uit Gelderland, daarom beslist de Arnhemse rechtbank over de verlenging van zijn voorarrest. Waar hij woont, wil de rechtbank niet zeggen.

Wiebes
Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) meldde maandagmiddag aan de Tweede Kamer dat de FIOD een verdachte transactie onderzoekt waarbij ongeveer 20 miljoen euro is verduisterd. Volgens de staatssecretaris ging het om 1 transactie waarbij de miljoenen onder verdachte omstandigheden ten onrechte zijn uitbetaald door de Belastingdienst. Waar en hoe het geld verdween, kon Wiebes maandag nog niet zeggen.

Verduistering
De verdachte is dinsdag voorgeleid in Arnhem en in bewaring gesteld voor 14 dagen. Hij wordt verdacht van (betrokkenheid bij) verduistering van de bijna 20.000.000 euro en van het witwassen van het geld. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de FIOD en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.